Sitelerde elektrikli otomobil krizi: Fatura tüm binaya kesiliyor

Elektrikli Araçların Şarj Sorunu Gittikçe Büyüyor

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu her geçen gün artıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şarj ünitesi kurulumunu diğer bağımsız bölümler ile ortak alanları etkilememesi şartına bağlamıştı.

Türkiye’den alınan bilgilere göre, bakanlık otoparklara kablo çekmenin aykırılık olduğunu belirtti. “Birçok sitenin elektrik sayaçları konut katlarında bulunuyor, buradan veya elektrik sayacından otoparklara kablo çekmek bakanlığın belirlediği şarta açıkça aykırılık teşkil ediyor.”

Kabloların geçirilmesi için bazı durumlarda perde betonların delinmesi gerektiği söylenebilir. Bu işlem binaların deprem riskini artıracağı gibi ciddi bir görüntü kirliliği de oluşturacaktır,” ifadelerine yer verildi.

TRAFO GÜCÜ YETERSİZ KALIYOR

Şarj altyapısının olmadığı sitelerde trafoların yetersiz kalacağını ve hepsine güç artırımı yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun Bakanlık talimatlarına uymayan bir durum olduğunu dile getirdi.

Masraflı olan bu işlemlerin maliyetinin, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre faydalananlar tarafından karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, “Bu durumun masrafının belirlenmesi ve tahsil edilmesi oldukça zor olacaktır. Ayrıca, sonradan taşınan kişilerin de bu durumdan faydalanmak istemesi durumunda sorun daha da büyüyebilir,” şeklinde konuştular.

ORTAK ALANLARDA KAÇAK ŞARJ KULLANIMI

Uzmanlar, hala otopark ve binalarda kaçak şekilde şarj kullanıldığına dikkat çekerek, “Binalarda yangın tehlikesi büyük. Elektrikli araçların yanması kolay bir durum değil. Ayrıca, kapalı otoparklarda yangının tüm araçlara sıçrama riski bulunmaktadır.

Bazı sitelerde ortak alandan şarj kullanımının olduğu belirtiliyor. Bu durum bina veya sitenin ortak giderlerine yansımaktadır. Bu tür durumlarda kat maliklerinin dava açma hakkı bulunsa da, ne yazık ki bu davaların uzun süreceği bilinmektedir,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Yaz beklentiyi karşılamadı, gözler sonbahara çevrildi

Yaz sezonunda beklenen hareketliliği yakalayamayan turizm sektörü, yüksek fiyatlar nedeniyle yavaşlayan iç pazardan umudu sonbahar aylarına taşıdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil döneminin eylül-ekime kaydığını vurgularken, yerli turistin yüksek fiyatlar nedeniyle yurt dışına yöneldiğini açıkladı.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.