Mühürsüz etler gıda güvenliğini tehdit ediyor!

Adana’da Kebap Harcında Taşlık ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Tespit Ediliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Adana, kebabın başkenti olmasına rağmen birçok işletmede taşlık ve tek tırnaklı hayvan eti gibi unsurlar kebap harcında tespit edildi. Bu durum, doğru iş yapan kebapçıları da zan altında bırakıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya kullandığı mühürsüz etler halk sağlığını riske atıyor. Uzmanlar, mühürsüz etin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli!”

Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana Kebabı, erkek kuzu etiyle yapılır. Ben her zaman mühürlü etleri tercih ederim. Etlerim mezbahanede kesilir, kaçak kesim asla olmaz. İnsan sağlığı benim için en önemli kriterdir. Bir işi yaparken vicdanen rahat olmalısınız.”

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir!”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını belirten Aydın, “Her işi doğru şekilde yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık veya sağlıksızlık yoktur. Kesilen tavuk ayrı yerde tutulmalı, et başka bir yerde kesilmeli. Ayrıca bıçaklar da ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin kaynağı ve türü belirsizdir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılmalıdır.”

“Sağlık Oyuncak Değildir!”

Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik şartlarda hizmet vermesi gerektiğine değinen Aydın, “Hijyen kurallarına uyum sağlamalıyız. Ne kadar temiz olursak, Adana Kebap’ın lezzeti o derece artar. Hijyen önemlidir çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Sağlıkla oynamayın!”

“Önce Hijyen ve Temizlik!”

Antalya’dan gelen bir müşteri olan Kamile Aslan, Adana Kebap’ını ilk defa denediğini ve beğendiğini belirterek, “Gittiğim her mekanda öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen ve temizlik benim için çok önemlidir” dedi.

Müşterilerden Gökhan Aslan da hijyen kurallarının halk sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hijyen ve temizliğe dikkat etmek şart!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün