ChatGPT’nin yeni modelleri, oluşturulan metne filigran ekliyor

OpenAI’nin ChatGPT’si Metinlere Filigran Ekliyor!

Yapay zeka lideri OpenAI’nin popüler sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümleri, ürettikleri metinlere benzersiz bir filigran eklediği ortaya çıktı.

Rumi Technologies araştırma ekibi, bu filigranların özellikle ChatGPT’nin makale gibi daha uzun metinler oluşturduğu zaman ortaya çıktığını keşfetti.

Bu filigran işlemi, Dar Kesintisiz Boşluk (NNBSP) gibi özel Unicode karakterleri içeren fakat normal boşluklardan ayırt edilebilen karakterler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu karakterler, üretilen metnin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu gösteren gizli bir işaret bırakıyor.

GİZLİ KARAKTERLERİ NASIL BULUNUR

Araştırmacılar, GPT-4o gibi eski ChatGPT modellerinde bu tür filigranların bulunmadığını belirtiyorlar.

Kullanıcılar, bu gizli karakterleri çeşitli çevrimiçi araçlar veya Sublime Text gibi gelişmiş metin düzenleyiciler kullanarak tespit edebilirler.

Bu özel karakterlerin metin içinde belirli bir düzen izlediği ve rastgele dağılmadığı gözlemlendi.

Bu durum, filigran işleminin OpenAI geliştiricileri tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Bu gelişme, OpenAI’nin yapay zeka tarafından üretilen görsellere filigran eklemeyi test etmeye başlamasından hemen sonra geldi.

FİLİGRANIN AMACI NEDİR

Metinlere eklenen filigranın ana amacı, içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini belirlemeye yardımcı olmaktır.

Ancak, bu yöntemin bazı kısıtlamaları vardır; kullanıcılar var olan filigranları öğrendikten sonra bunları kolayca kaldırabilirler.

Bir bul ve değiştir işlemiyle, metindeki özel Unicode karakterleri standart karakterlerle değiştirmek mümkündür.

Bu durum, özellikle ChatGPT’nin 31 Mayıs’a kadar öğrenciler için ücretsiz olduğu ve final projeleri ile ödevlerin yoğunlaştığı bu dönemde önem kazanmaktadır.

Related Posts

Ali Uğur Aktepe 5G ve 6G Teknolojilerinin Telekomünikasyona Etkisinden Bahsetti

Aktepe, yeni nesil iletişim teknolojilerinin toplumlar üzerindeki etkisine dair şu değerlendirmelerde bulundu: “İletişim teknolojileri her zaman insanlığın gelişiminde itici güç oldu. Bugün 5G’nin yaygınlaşması ve 6G araştırmalarının hız kazanmasıyla …

Samsung’un üçe katlanan telefonu hakkında yeni bilgiler geldi

Samsung’un bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı, Huawei Mate XT’ye rakip olması beklenen üçe katlanabilir akıllı telefonu hakkındaki ilk sızıntılar, özellikle şarj hızı konusunda hayal kırıklığı yaratabilir.

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü …

MAN Lion’s City 12 E LE, “Busplaner İnovasyon Ödülü 2025″i kazandı

Sürdürülebilir taşımacılığın öncüsü MAN’ın tam elektrikli otobüsü Lion’s City 12 E LE, başarısıyla koleksiyonuna prestijli bir ödül daha ekledi.

Apple’a kısıtlama darbesi: Yeni iPhone üretemiyor

Apple, yeni nesil iPhone 17 serisinin üretimiyle ilgili önemli bir tedarik sorunuyla karşı karşıya. Şirket, üretim sürecinde yaşadığı bu kriz nedeniyle, lansman takviminde gecikmeler yaşanabileceği yönünde endişeler bulunuyor.

Çin Elektronik Ticaret Sektörü İlk Çeyrekte Büyüdü

BEİJİNG, 22 Nisan (Xinhua) — Çin’in elektronik ticaret sektörü, büyük ölçekli tüketim malları takas programı gibi tüketimi teşvik politikalarının desteğiyle ilk çeyrekte istikrarlı büyüme kaydetti. Çin Ticaret Bakanlığı’nın pazartesi günü açıkladığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir