Hekim adayları tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğreniyor

Tıbbi Fotoğrafçılık Eğitimi İle Hekim Adaylarına Görsel Dokümantasyon Yetenekleri Kazandırılıyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenerek hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlıyor.

Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi, hekim adaylarına “Tıbbi Görsel Dokümantasyon” eğitimi veriyor. Öğrencilere, tıbbi fotoğrafçılık teknikleri ve hastalıkların en doğru açıdan görüntülenmesi gibi konularda eğitimler veriliyor.

KOÜ Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi’nin kurucusu Doç. Dr. Sertaç Ata Güler, öğrencilere tıbbi görsel dokümantasyonun önemini vurgulayarak, doğru ve akademik tıbbi fotoğrafların elde edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eğitimler, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Öğrencilere, ameliyathanelerde çekimlerde ışık ayarlamaları, organlardaki hastalıkların görüntülenmesi gibi konularda detaylı bilgiler aktarılıyor.

Bu eğitimler sayesinde, hekim adayları hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabilecekler. Fotoğrafların hastalıkların hafızada kalıcı olmasını sağladığını belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

Öğrencilere gerçek dokuyu daha net görmeleri için fotoğrafçılık eğitimi veren KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Demir, program sayesinde akademik makalelerin ve sunumların desteklendiğini belirtiyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de, derslerde gerçek dokuları fotoğraflayarak hastalıkları daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ifade ediyorlar.

Görsel Dokümantasyon ile Eğitimler Uluslararası Alanda da Dikkat Çekiyor

Tıbbi görsel dokümantasyonun öneminin uluslararası alanda da kabul gördüğünü belirten Güler, doğru ve akademik fotoğraflarla ülkenin uluslararası platformlarda daha iyi konumlanabileceğini vurguluyor.

Güler, fotoğraf serisi projeleri ile doğru ve etkili fotoğrafların sergilenmesinin önemine değinerek, fotoğrafçılık eğitiminin hekim adaylarına ve sağlık alanına büyük katkı sağladığını belirtiyor.

Öğrencilerin, hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayabileceğini belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılık eğitimi sayesinde hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabileceklerini belirtiyorlar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İbrahim Aktaş – Sağlık

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün