‘Kurkimin’in sağlığa katkıları saymakla bitmiyor!




Kurkuminin Sağlığa Faydaları – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz

İstanbul (İGFA) – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz’dan Kurkuminin Sağlığa Katkıları

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, zerdeçalın ana maddesi olan kurkuminin emilimini artırmak için karabiber ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketilmesini öneriyor. Sağlığımıza bilimsel açıdan kanıtlanmış katkıları bulunan kurkuminin 5 büyük faydası nelerdir?

  • İltihabı azaltıyor, stresi dengeliyor: Kurkumin, antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıcı etki gösterir ve oksidatif stresi dengeleyerek kalp hastalıkları, diyabet ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu rol oynar.
  • Bağışıklık sistemini destekliyor: Kurkumin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mikropların gelişimini engelleyici özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim sistemini koruyor: Sindirim sağlığını destekleyen kurkumin, bağırsaklardaki iltihabı azaltarak sindirim problemlerine karşı fayda sağlar ve irritabl bağırsak sendromu gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
  • Kalp ve damar sağlığına dost: Kurkumin, kalp ve damar sağlığını destekleyerek damar sertliği riskini azaltır ve kan basıncını düzenleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösterir.
  • Zihinsel fonksiyonları destekliyor: Kurkumin, beyin hücrelerini koruyarak hafıza fonksiyonlarını destekler, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önler ve depresyon belirtilerini hafifletebilir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, kurkuminin bu faydalarının yanı sıra yüksek miktarda kullanımının mide rahatsızlığı, baş ağrısı ve ishal gibi yan etkilere yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar ile safra kesesi ve karaciğer rahatsızlığı bulunanların doktor kontrolünde kurkumini tüketmeleri önemle vurgulanıyor.


Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün

Uzmanlar anlattı: Sigarayı bırakmak psikolojik danışmanlık ve ilaç tedavisiyle mümkün